Teascul este primul tip de presa pentru struguri, si nu numai. Cu acest utilaj se realizeaza in prima faza
scurgerea mustului ravac, avand rol de lin, apoi realizeaza presarea propriu-zisa. In functie de tipul de piulita, teascurile pot fi hidraulice, ca in filmuletul de mai sus (click aici pentru vizionare), sau pot fi manuale, ca in filmul de mai jos.
Vizionare placuta!
Aurelian Lupu
Aparuta in anul 2009, lucrarea "Tehnologia prelucrarii legumelor si fructelor" a domnului Dumitru Beceanu cuprinde o serie de informatii necesare oricarui student sau inginer in industria alimentara.
Cu respect,
Aurelian Lupu
Pentru toate persoanele care doresc sa afle cum se fabrica delicoasele paleuri, saratele sau branzoice, le recomand sa citeasca cartea doamnelor Anca Mihaly Cozmuta si Flavia Pop intitulata "Tehnologia panificatie".
Cu respect,
Aurelian Lupu
Studentilor de la specializarile destinate industriei alimentare le recomand lucrarea "Manual de lucrari practice la Tehnologia obtinerii si vlorificarii produselor de origine vegetala" atat in pregatirea lor profesionala, cat si la redactarea lucrarii de licenta si in activitatea ce o vor desfasura dupa obtinearea titlului de inginer.
Cu respect,
Aurelian Lupu
Cineva spunea ca nimic nu e mai frumos ca meseria de morar. Pentru cei care imi dau dreptate le recomand lucrarea doamnei Constanta-Virginia Modoran intitulata "Tehnologia moraritului si a panificatiei". Aceasta lucrare serveste ca o sursa bogata de informatiei pentru cei care vor sa obtina produse de cea mai buna calitate.
Cu respect,
Aurelian Lupu
Pentru persoanele ce doresc sa se informeze in privinta modului de implementare al Sistemului HACCP le recomand lucrarea, in doua volume, "Managementul calitatii alimentelor" al profesorilor Cecilia Pop, Ducu Stef si Mircea Pop.
Cu respect,
Aurelian Lupu