Se numesc buruieni speciile sălbatice de plante adaptate să trăiască împreună cu plantele cultivate pe care le stânjenesc în creştere şi uneori le distrug sau le elimină din lan.   Sub numele de buruieni în sens mai larg se înţeleg toate plantele străine dintr-o cultură. De exemplu plantele de secară dintr-o cultură de grâu sunt considerate buruieni. Asemenea buruieni se numesc buruieni condiţionate.  În fiecare zonă pedoclimatică, există un anumit grad de îmburuienare, predomină o anumită grupă biologică de buruieni, anumite specii. Aşa este cazul ciurlanului în Bărăgan, care s-a dezvoltat în strânsă legătură cu condiţiile de climă, de sol şi cu tehnica aplicată în agricultură.  Buruienile reprezintă calamitatea principală a agriculturii şi din această cauză este necesar să se folosească întreg complexul de măsuri pentru combaterea lor.  Pentru ca aceste măsuri să ducă la rezultatele scontate este necesar să se dea o atenţie deosebită cunoaşterii biologiei buruienilor.

 

Filtrare

RESETEAZA

agricultura

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Așa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru fermieri în ceea ce privește combaterea buruienilor din cultura porumbului. Avantajele erbicidării în postemergență au un aport important în alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni și dominanța acestora sunt aspecte foarte importante atunci când ne gândim care sunt posibilitățile de combatere a buruienilor. Posibilitatea de a nu depinde de precipitații, posibilitatea (...)

[citeste detalii]

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

agricultura

PALLAS și FLORAMIX – nicio șansă buruienilor din cultura de grâu

În 2023, agricultura din România a continuat să traverseze o perioadă plină de provocări, unele cu un impact semnificativ: prețul oscilant al cerealelor, perioade secetoase în anumite zone, producție oscilantă pentru toate culturile, provocări pe care le vom întâlni și în următorul sezon agricol. Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor (...)

[citeste detalii]

PALLAS și FLORAMIX  – nicio șansă buruienilor din cultura de grâu

agricultura

Tehnologia completă împotriva buruienilor - PRINCIPAL FORTE

Compania Corteva a lansat un nou erbicid destinat combaterii în postemergență a buruienilor, atât monocotiledonate cât și dicotiledonate din cultura porumbului, erbicidul Principal Forte.   Noutatea și caracteristicile principale ale acestui nou erbicid sunt următoarele: • tehnologia Safener încorporată în formularea produsului • fereastră mai mare de aplicare a produsului • combinație unică de substanțe active.   Avantajele și Beneficiile pe care le aduce erbicidul Principal (...)

[citeste detalii]

Tehnologia completă împotriva buruienilor - PRINCIPAL FORTE

agricultura

Mustang- erbicidul ideal în combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb și cereale

În România, cerealele de toamnă ocupă locul 2 ca suprafață cultivată, după cultura porumbului. Cultura de cereale păioase este una dintre cele mai sigure culturi, datorită faptului că aceasta este genetic concepută pentru a rezista temperaturilor scăzute din timpul iernii. Însă, la fel ca toate celelalte culturi și cele de cereale păioase și cultura porumbului necesită atenția cuvenită, atât în ceea ce privește pregătirea terenului, cât și respectarea tuturor verigilor tehnologice, pentru (...)

[citeste detalii]

Mustang- erbicidul ideal în combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb și cereale

agricultura

Xanthium spinosum L., holeră

1.Familia: Asteraceae 2.Denumirea populară:  holeră 3.Tipul plantei: dicotiledonată 4 .Perioada de vegetaţie: anuală 5. Descriere planta: plantă ce poate ajunge până la 80 cm, cu frunze ramificate de la bază, ovat-lanceolate sau rombice, ce au pe față culoarea verde iar pe spate suriu-alb, fructul este elipsoidal; fructul este acoperit pe laturi cu spini drepți și subțiri. 6. Perioada de germinare:  IV-VI; 7.Perioada de înflorire: VII-IX; 8.Modul de înmulţire: seminţe 9. Numărul de seminţe generate (...)

[citeste detalii]

Xanthium spinosum L., holeră

agricultura

Xanthium strumarium L., cornuț, scaietele popii

1.Familia: Asteraceae 2.Denumirea populară:  cornuț, scaietele popii 3.Tipul plantei: dicotiledonată 4 .Perioada de vegetaţie: anuală 5. Descriere planta: plantă  ce poate ajunge până la 120 cm, cu frunze alterne lung petiolate și aspre, ce au tulpina cilindrică, cu frunze mari alcătuite din  trei sau multi-lobate, fie globuloase fie elipsoidale; fructul are spini mici uncinați, culoarea lor fiind verde sau verde-bruniu. 6. Perioada de germinare:  IV-VI; 7.Perioada de înflorire: VII-IX; 8.Modul de (...)

[citeste detalii]

Xanthium strumarium L., cornuț, scaietele popii
produse de la 1 la 6 din 136