Filtrare
RESETEAZA
horticultura | |
SCDVV MurfatlarStatiunea pentru Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Murfatlar este institutia insarcinata cu dezvoltarea acestor domenii in zona Dobrogei. Pentru mai multe detalii consultati site-ul statiunii www.scvmurfatlar.ro. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie BlajStatiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj este o institutie cu traditie in domeniul vitivinicol al Romaniei. Informatii despre istoria statiunii si despre proiectele derulate de aceasta puteti afla vizualizand site-ul www.scvblaj.ro. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Tehnologia fabricarii whiskey-uluiWhisky-ul, fie el scotian, irlandez sau american, este produs integral din cereale. In functie de specificul lui, la fabricarea whisky-ului pot fi utilizate una sau mai multe cereale, in diferite proportii. Cele mai utilizate cereale sunt graul, porumbul, secara si orzul. In prima etapa, cerealele sau amestecul de cereale utilizat sunt macinate este amestecate cu apa, in vederea extragerii amidonului. In prezenta alfa-amilazei si beta-amilazei, molecula de amidon este "rupta" in molecule de monozaharide fermentescibile. Mustul este (...) |
horticultura | |
SandvisulSandvisul sau sandwich-ul este banala gustare dintre mese, care are rolul de ati oferi energia necesara sa poti sa duci la bun sfarsit treburile in decursul unei zile. Sandvisul este o gustare ce poate fi facuta de oricine cu orice are prin frigider: branza, carne, ciocolata, chiftele, dar fara sa lipseasca cele doua felii de paine sau chifla pufoasa. In filmuletul de mai sus (click aici pentru vizionare) puteti vedea pe scurt evolutia acestei gustari importante. Vizionare placuta! (...) |
horticultura | |
De ce iubesc oamenii inghetataLa intrebarea de ce si de cand iubesc oamenii inghetata aflati in filmul de mai sus (click aici pentru vizionare). Vizionare placuta! Aurelian Lupu |
horticultura | |
Dogaria sau cum se face un butoiDogaria, asa cum este cunoscuta in randul celor care produc si utilizeaza intens recipientele de lemn, este o meserie, care in Romania ultimilor ani, a pierdut foarte multi mestesugari buni. Ce face dogarul? Dogarul nu este doar cel care repara butoaiele sau cel care face din butoaiele mari alte butoaie mai mici. Dogarul este cel care dintr-un trunchi de copac obtine baricuri, butoaie si budane care au rolul atat de a tine vinul in ele, cat au rolul si de a oferi acestor vinuri caracteristici remarcabile. In filmul de mai sus (click aici pentru (...) |