Filtrare
RESETEAZA
Pompa cu surub
In filmul de mai sus (click aici pentru vizionare) puteti intelege modul de functionare al unui pompe cu surub. Acest tip de pompa este des utilizat in industria alimentara pentru transferul lichidelor vascoase si foarte vascoase: gemuri, paste, mustuiala etc. Din experienta proprie si la recomandarea multor furnizori, aveti grija ca aceste pompe sa nu functioneze in gol, deoarece forta de frecare va conduce, in timp, la uzarea statorului din cauciuc. Vizionare placuta! (...)
Fabricarea romului
Una din bauturile considerate aperitive este si romul. Bautura realizata din trestie de zahar a fost obtinuta prima oara in coloniile americane din Caraibe, Haiti si Haway. Aceasta bautura este destul de des asociata marinarilor si piratilor, acestia fiind cei mai frecventi consumatori de la acea vreme. In prezent romul a ramas o bautura la fel de apreciata, dar nu atat de mult consumata precum votca sau whiskey-ului. In filmul de mai sus puteti afla cum se poate fabrica aceasta bautura (click aici pentru vizionare). Va urez vizionare placuta! (...)
Emisiunea Romania Agricola 12 ianuarie 2013
Partea I - Tainele vinului, descifrate de somelier click aici daca nu apare partea I TAINELE VINULUI, DESCIFRATE DE SOMELIER Alb, roşu sau roze, sec, demi ori dulce, vinul face parte din viaţa noastră. Nu toţi cei care consumă licoarea zeilor ştiu cum s-o bea astfel încât să-i simtă (...)
Evolutia dulciurilor si importanta lor pe piata
Dulciurile, fie ele bomboane simple sau cremoase, acadele, caramele sau jeleuri, au o foarte mare cautare in randul copiilor si nu numai. Cum au luat nastere si cum au castigat notorietate in randul micilor clienti, aflati in materialul de mai sus (click aici pentru vizionare). Vizionare placuta! Aurelian Lupu
Sandvisul
Sandvisul sau sandwich-ul este banala gustare dintre mese, care are rolul de ati oferi energia necesara sa poti sa duci la bun sfarsit treburile in decursul unei zile. Sandvisul este o gustare ce poate fi facuta de oricine cu orice are prin frigider: branza, carne, ciocolata, chiftele, dar fara sa lipseasca cele doua felii de paine sau chifla pufoasa. In filmuletul de mai sus (click aici pentru vizionare) puteti vedea pe scurt evolutia acestei gustari importante. Vizionare placuta! (...)
De ce iubesc oamenii inghetata
La intrebarea de ce si de cand iubesc oamenii inghetata aflati in filmul de mai sus (click aici pentru vizionare). Vizionare placuta! Aurelian Lupu
Dogaria sau cum se face un butoi
Dogaria, asa cum este cunoscuta in randul celor care produc si utilizeaza intens recipientele de lemn, este o meserie, care in Romania ultimilor ani, a pierdut foarte multi mestesugari buni. Ce face dogarul? Dogarul nu este doar cel care repara butoaiele sau cel care face din butoaiele mari alte butoaie mai mici. Dogarul este cel care dintr-un trunchi de copac obtine baricuri, butoaie si budane care au rolul atat de a tine vinul in ele, cat au rolul si de a oferi acestor vinuri caracteristici remarcabile. In filmul de mai sus (click aici pentru (...)