Filtrare

RESETEAZA

horticultura

Bauturile aperitive alcoolice

O categorie de bauturi aperitive sunt bauturi alcoolice aperitive industriale. Din aceasta categorie fac parte: -rachiurile industriale colorote aromate si indulcite, din cele de la grupa a doua recomandate ca aperitive -lichiorurile aperitive -lichiorurile desert, cu o concentratie mai mare de zahar Rachiurile indulcite au concentratia alcoolica pana la 40° si se obtin din alcoolul rafinat si adaos de arome, coloranti alimentari, apa si zahar. Lichiorurile aperitive sunt de diferite specialitati: de visine, de cirese, amarui, aperitiv. (...)

[citeste detalii]

Bauturile aperitive alcoolice

horticultura

Aratura de toamna

Conform multor specialiști, anul agricol începe toamna, când se fac lucrările pentru a proteja plantația pe durata iernii, și se termină tot toamna, imediat după campania de recoltare.    Primele lucrări care se fac la începutul anului agricol sunt subsolajul și arătura de toamnă.  Subsolajul se efectueaza cu ajutorul scarificatorului la o adâncime de 400 – 450 mm. Acest tip de scarificator are la partea inferioară, la nivelul cuțitului, o “ghiulea” cu diametrul de 200 mm, (...)

[citeste detalii]

Aratura de toamna

horticultura

Presele hidraulice

Presele hidraulice sunt utilaje folosite la obtinerea sucurilor din fructe utilizand apa ca element de presare. In filmul de mai sus (click aici pentru vizionare) veti vedea modul de functionare al unei prese hidraulice. Vizionare placuta!                      Aurelian Lupu

[citeste detalii]

Presele hidraulice

horticultura

Vermutul

Vermutul este un vin special, aperitiv, si tonic a carui denumire provine de la cuvantul german “Wemuth”, care inseamna pelin. Primul care a folosit cuvantul vermut ca denumire comerciala este Antonio Benedetto Carpano, din Torino, Italia, in 1876. El s-a inspirat din reteta germanilor pentru vinul pelin, in limba germane pelinul si vinul pelin numinindu-se “Wermut”. Pelinul este principala planta folosita la prepararea acestui produs. Vermutul se poate obtine din vin alb sau rosu, la care  se adauga alcool etilic rectificat, (...)

[citeste detalii]

Vermutul

horticultura

Votca, de ieri pana azi

Votca (din rusa vodka, în trad. „apsoara”) este una din cele mai cunoscute bauturi alcoolice distilate. Este un lichid transparent ce contine apa si etanol purificat prin distilare — uneori distilare multipla — de la o substanta fermentata din cartofi, cereale (de obicei grâu sau secara) sau sirop de sfecla de zahar, plus o cantitate nesemnificativa de alte substante, precum arome sau impuritati. Votca are de obicei un continut alcoolic de la 35% pâna la 50% alcool pe volum. Votca clasica ruseasca, lituaniana (...)

[citeste detalii]

Votca, de ieri pana azi

horticultura

Tequilla

Tequila este o bautura alcoolica originara din Mexic. Istoria bauturii este incerta. Se considera ca tequila se prepara în Mexic, mai exact în zona din apropierea orasului Tequila, cu mult înainte de sosirea conchistadorilor spanioli în jurul anului 1520. Numele pe care îl avea bautura atunci era "octal", iar spaniolii au fost atrasi de ea în momentul în care si-au terminat toate rezervele lor de bauturi tari. Bastinasii fabricau 'tequila' dintr-o planta asemanatoare cu cactusul din familia Agavaceae. Oficial, (...)

[citeste detalii]

Tequilla
produse de la 145 la 150 din 412