Filtrare
RESETEAZA
horticultura | |
Biblioteca tehnologului XXNu putini sunt cei care doresc sa isi faca vinul in casa, pentru a fi siguri ca vor avea un vin natural. Dar un vin natural nu va putea ramane la fel tot timpul anului daca nu ii sunt facute anumite tratamente la timp. Pentru cei care doresc sa isi faca propriul vin, le recomand cartea lui Gheorghe Bernaz "Teoria si practica vinificarii familiale", o carte usoara, ce ofera informatiile necesarii unui oenolog de ocazie. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Biblioteca tehnologului XXIXNu putini sunt cei care doresc sa isi faca vinul acasa si intampina o problema: vinul ramane opal si nu se limpezeste. Pentru cei aflati in aceasta situatie recomand lucrarea Georgetei Septilici - "Limpezirea vinului", ocarte usor de citit ce ofera o multitudine de solutii pentru astfel de cazuri. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Biblioteca tehnologului XVIIIIn orice activitate in care se produc alimente, igiena este foarte importanta, deoarece asigura o garantie asupra calitatii alimentului. Vinul este un aliment foarte important, iar igiena intr-o unitate de vinificatie, atat pentruincapere, cat si pentru utilaje este foarte importanta. Din acest motiv, recomand cu mare caldura lucrarea "Igiena in vinificatie" a doamnei Arina Antoce, lucrare ce ofera suficiente solutii pentru toate tipurile de crame. Cu respect, (...) |
horticultura | |
Biblioteca tehnologului XVIIAstazi va recomand sa cititi cartea "Defectele senzoriale ale vinurilor. Recunoastere, prevenire si tratare" a autorilor Arina Antoce si Ioan Namolosanu. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Biblioteca tehnologului XVICartea cunoscutului oenolog Liviu Grigorica - "Stabilizarea si imbutelierea vinurilor" ofera informatiile strict necesare de care are nevoie un tehnolog, atunci cand isi pregateste vinul sa il puna la sticla, pentru a fi comercializat sau urmeaza sa fie pus la invechit. Cu respect, Aurelian Lupu |
horticultura | |
Biblioteca tehnologului XVCartea "Conditionarea, ambalarea si etichetarea vinurilor" a stimatei doamne Arina Antoce este o lucrare de exceptie ce are rolul de a destainui cateva din secretele marilor oenologi, secrete ce stau in spatele unor vinuri puse la invechit. Totodata, lucrarea informeaza si despre regulile ce trebuie indeplinite in momentul in care vrem sa cucerim un client numai la vizualizarea unei butelii de vin. Cu respect, Aurelian Lupu |