Filtrare

RESETEAZA

horticultura

Pompa cu surub

In filmul de mai sus (click aici pentru vizionare) puteti intelege modul de functionare al unui pompe cu surub. Acest tip de pompa este des utilizat in industria alimentara pentru transferul lichidelor vascoase si foarte vascoase: gemuri, paste, mustuiala etc. Din experienta proprie si la recomandarea multor furnizori, aveti grija ca aceste pompe sa nu functioneze in gol, deoarece forta de frecare va conduce, in timp, la uzarea statorului din cauciuc. Vizionare placuta!                (...)

[citeste detalii]

Pompa cu surub

horticultura

Ginul, bautura miracol a Tarilor de Jos

Ginul este un rachiu natural obtinut din maltul de grau si din alte cereale aromatizate cu fructe de ienupar. Se prezinta ca un lichid limpede, incolor, cu miros, buchet si gust fin caracteristic de ienupar. Se imbuteliaza in sticle de 500, 750ml. Eticheta trebuie sa cuprinda: denumirea sortimentului, tara de productie, cantitatea imbuteliata. Ginul este o bautura aperitiva, se serveste rece in cantitati de 50-100 ml, in pahare speciale, simplu sau in combinatie cu alte bauturi. Ginul isi are originea în Olanda, în secolul XVII. Realizarea (...)

[citeste detalii]

Ginul, bautura miracol a Tarilor de Jos

horticultura

Vand rasad de napi topinambur

rasaduri de napi topinambur helianthus tuberosus material saditor pentru infiintare 2 ha pret 4000lei.e necesara plata unui avans in martie Oras Buzau Numar de telefon-0723005382 Adresa de mail - hlk_benner@yahoo.com

[citeste detalii]

agricultura romaneasca

horticultura

Vinarsul sau cognacul - tehnologie si secrete

Vinarsul (sau coniacul, cognac) este o bautura alcoolica tare, obtinuta prin distilarea anumitor sorturi de vin si pastrarea produsului respectiv în butoaie de stejar. Denumirea cognac o poarta numai produsul învechit obtinut prin distilarea vinurilor din regiunea viticola cu acelasi nume din Franta. Distilatul învechit de vin este cunoscut în România sub numele de vinars. Coniacul este un distilat învechit de vin, cu o tarie alcoolica de 38 – 50 vol %, caracterizat printr-o culoare galben – aurie (...)

[citeste detalii]

Vinarsul sau cognacul - tehnologie si secrete

horticultura

Ouzo - rachiul grecesc

Ouzo este o bautura aperitiv obtinuta din fermentarea anasonului si a altor ierburi, fiind consumata cu precadere in Grecia si Cipru. Similare ouzo-ului mai sunt oghi, in Armenia, pastis, in Franta, arak, in Levant, si raki, in Turcia, de aseamenea, in Grecia, raki este acea bautura distilata care nu are aroma de anason. Ouzo poate fi consumata simpla dar si diluata cu apa. Precursorii ouzo-ului mai sunt tsipouro sau rakia in multe tari din Balcani. Aceasta bautura distilata dateaza din perioada Imperiului Bizantin, fiind continuata si in perioada (...)

[citeste detalii]

Ouzo - rachiul grecesc

horticultura

Fabricarea romului

Una din bauturile considerate aperitive este si romul. Bautura realizata din trestie de zahar a fost obtinuta prima oara in coloniile americane din Caraibe, Haiti si Haway. Aceasta bautura este destul de des asociata marinarilor si piratilor, acestia fiind cei mai frecventi consumatori de la acea vreme. In prezent romul a ramas o bautura la fel de apreciata, dar nu atat de mult consumata precum votca sau whiskey-ului. In filmul de mai sus puteti afla cum se poate fabrica aceasta bautura (click aici pentru vizionare). Va urez vizionare placuta!                               (...)

[citeste detalii]

Fabricarea romului
produse de la 187 la 192 din 412